Пост втор – купив живо суштество

Уште не сум сигурен каков карактер да му дадам на блогов. Засега сум во фаза на испитување на можностите што и како нуди.

Инаку купив папагал за син ми за нова година. Ми беше чудно како и на кого јас давам пари за некое живо суштество да биде мое? Мој папагал! Си звучам како индијанец кога им понудиле пари за земјата “Како мислиш да ја купиш земјата? Твоја да биде? Невозможно, не може земјата да биде нечија!” и така..

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s