Еден месец блог / One month blogging

И ете. Помина еден месец од кога почнав да го пишувам Лежипед. На почеток не знаев што да очекувам, но признавам дека веќе ми е прираснат за срце.

Статистиките многу ме израдуваа. Скоро 2000 прегледи од повеќе од 15 земји од цел свет, иако сите постови се на македонски јазик. Тоа ми е потврда дека велосипедот, поради својот интимен карактер, е универзален јазик на разбирање со цела планета. Сите сакаат точаци, а тоа не е податок преку кој треба лесно да се помине.

Сакам да им се заблагодарам на пријателите за споделуваањето на постовите на социјалните мрежи и за поддршката која ја чувствувам.

Денес сум среќен затоа што си купив нови торбички за лежипедот. Има доста работа за да ги монтирам како што сакам, а тоа ме радува уште повеќе. Веќе сум прљав!

Поздрав до следниот пост.

And there you go! It has been a month since I started writing my blog. I didn’t know what to expect at the beginning, but it has grown to my heart already.

The stats were a pleasant surprise. Almost 2000 views from over 15 countries from all over the world, although all the posts are in Macedonian language. This is a confirmation that a bicycle, because of its personal character, is a universal language of understanding with the whole planet. Everyone loves the bike, which is not a fact to be underestimated.

I would like to thank my friends for sharing my posts on the social networks and for the support that I’m feeling.

Today I am happy because I bought myself new bags for my recumbent. There is a lot of work to be done to attach them as I like, but I still am looking forward to it. My hands are dirty already!

Cheers ’till the next post

Кон Козјак

Кон Козјак

Advertisements

2 thoughts on “Еден месец блог / One month blogging

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s