Предобар мирис на историја

Вакви видеа секогаш емотивно ми делуваат. Тоа е тоа. Слобода на две тркала. Ова е еден ретро филм од два дела за почетоците на планинскиот велосипедизам споен со масовност и долги тури. ’80. Америка, Карпести планини, Аспен. Време кога почнало да се размислува за специјализирани велосипеди за off road велосипедизам, таканаречени Klunkers.

Прв дел,

 

Втор дел.

 

Штета што не е снимано со некоја камера со висока резолуција, затоа што баш би сакал да ги разгледам детаљите на велосипедите, но затоа па вака го има оној ретро шарм. Прекрасно.

Advertisements

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s