За/About

Јас сум Сергеј Гегај. Сопруг, татко. Велосипеди сакам, користам Лежипед – лежечки велосипед за да се движам помеѓу градови и населени места.

Името Wycheproof (pron.: /ˈwɪɨprf/)  всушност си го присвоив. Пред извесно време побарав на интернет како се вика најмалата планина на светот. Излезе дека е тоа е планината Wycheproof во Австралија. Самата помисла дека можеш во еден поим да ги сместиш двете толку контрадикторни страни, “Најмала” и “Планина”, ми звучеше повеќе како битка помеѓу Личниот карактер – Планина и Планина како доделен општествен статус, отколку само како обичен географски факт. Буквата С на крајот стои поради Сергеј.

За Wycheproof (планината): http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Wycheproof

My name is Sergej Gegaj. Husband, father. I love bikes. I’m using recumbent bicycle to travel between cities and places.

The name Wycheproof (pron.: /ˈwɪɨprf/)   is not my real name. I was checking the internet to find the smallest mountain in the world. It turn out that that is the mount Wycheproof in Australia. I found that the contradictory moment of the “Smallest” and the “Mountain” sound like a battle between Personal character – Mountain against the Mountain as a Social status, much more than a mere geographical data. The letter S in the and stands for Sergej.

About Wycheproof (The mountain): http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Wycheproof


Advertisements

4 thoughts on “За/About

 1. Ви благодариме по мојот блог. Јас би сакала да читаат на македонски јазик. Јас се користи Google да дознаам кој јазик сте биле пишување. Јас ќе продолжи да се обиде да дознаам начин како она што го прочитав досега ми се допаѓаат.

  мир

 2. Здраво Сергеј,

  Честитки за блогот. Одлични статии, но и промоција на лежипетот и велосипедизмот воопшто.

  Бидејќи и наша цел (од НаТочак) е промоција на велосипедизмот, би сакале да стапиме во контакт. Преку коментар на блогот не е најсоодвенто, но не можевме да ја најдаме твојата email адреса, за „електронски“ да се запознаеме.

  Доколку си заинтересиран, нашата емаил адреса е natochak@gmail.com.

  Поздрав,
  НаТочак

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s